Terug naar het overzicht

klantreview advies

Ondersteuning nodig bij de WAB?

Zoals eerder gecommuniceerd ging per 1 januari 2020 de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans in. Dit brengt een aantal wijzigingen met zich mee. Salure wil je graag helpen alle wijzigingen door te voeren zodat je helemaal aan de nieuwe wet voldoet.

Indienstproces, contracten en aanpassen profielen

Zoals eerder al gecommuniceerd zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd in AFAS Profit. Je moet een aantal nieuwe velden toevoegen. Wanneer u gebruikt maakt van de indienst profielen van AFAS dan moet je deze nieuwe velden daarin verwerken.

Bij verlenging van het contract van bepaalde naar onbepaalde tijd, ben je verplicht een nieuw contract op te maken en te laten tekenen door beide partijen. Het is ook van belang dat je de workflows aanpast.

Bij het opzeggen van een contract vanuit de werkgever ben je verplicht transitievergoeding te berekenen en betalen. Hier is in AFAS Profit een handige rekenhulp voor. Het is van belang dat je deze inricht voor gebruik.

Minister Koolmees versoepelt regels lage WW-premie

Met ingang van de WAB golden er strenge regels voor werkgevers om in aanmerking te komen voor de lage WW-premie. Vaste arbeidsovereenkomsten moesten door werkgever en werknemer ondertekend worden met een natte handtekening en in de loonadministratie worden opgeslagen.

Dankzij een versoepeling van de wetgeving door minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, is nu ook een digitale handtekening van de werknemer voldoende voor de lage WW-premie.

Lees meer over de versoepeling van de regels voor de lage WW-premie

Ondersteuning nodig?

Salure ondersteunt u graag bij het uitvoeren van de wijzigingen. Wij hebben een overzicht gemaakt van de begrote tijd die wij hieraan besteden. Voor deze werkzaamheden hanteren wij het functioneel beheer tarief.

Werkzaamheden
Inventarisatie profielen InSite (in dienst, verlenging OT en uit dienst)
Aanpassen één profiel
Transitievergoeding bij uitdienst
Nieuwe arbeidsovereenkomst

Meld je aan voor extra ondersteuningVolg ons en deel dit berichtVolg ons en deel dit bericht

Volg ons en deel dit bericht