Zermelo koppeling

Haal het maximale uit je roosterplanning met de Zermelo koppeling en de hulp van Salure. Koppel Zermelo als schoolroostersoftware met systemen als AFAS en SOMtoday voor efficiënte roosters. De roosters houden voortaan direct rekening met zaken zoals vrije dagen en extra vakken van leerlingen. Samen slim vooruit!

Sturen op actuele informatie

Door Zermelo te koppelen aan andere systemen ontstaat een totaaloverzicht van allerlei data. Bijvoorbeeld ingezette uren of juist vrije uren tussen lessen in, verzuim en kwaliteit van de lessen. Op basis van goede analyses kan het management sturen op actuele informatie.

Roosteren met volledig actueel inzicht

Zermelo is een handig programma voor roosteren in het onderwijs. Deze software koppelt met contractdata- en leerlingvolgsystemen zoals AFAS en SOMtoday. De data in deze systemen is handig te combineren. Zo kunnen vrije dagen van docenten, of leerlingen die extra vakken volgen, gelijk goed geroosterd worden.

Jarenlange ervaring met AFAS koppelingen

We hebben al jarenlang ervaring in het maken van handige koppelingen tussen verschillende systemen en AFAS. Dit doen we met onze software SalureConnect. Wanneer een grote hoeveelheid informatie in verschillende systemen aanwezig is, kost het vaak veel tijd om nieuwe gegevens of wijzigingen in te voeren. Salure koppelt AFAS Profit met Zermelo, zodat invoer en controle automatisch gebeuren. Door data uit Zermelo met AFAS te koppelen, maak je optimaal gebruik van de informatie binnen je organisatie.

Slimme dashboards met SalureConnect

Zermelo dashboard

Je kunt je dashboards helemaal naar wens invullen. Wil je de data van de afgelopen maand, het afgelopen jaar of de afgelopen 5 jaar terug zien? Het kan allemaal. Ook selecteer je eenvoudig op locatie, afdeling of competentie. De combinaties zijn eindeloos. Wij denken graag met je mee.

Hoe koppelen we Zermelo?

We beginnen met het maken van een opzet voor de dashboards. Dit doe je samen met één van onze business intelligence specialisten, om duidelijk inzicht te krijgen in de data. De dasboards zijn toepasbaar voor dagelijks gebruik én bieden het management de belangrijkste informatie. 

 1. We koppelen Zermelo en bijvoorbeeld AFAS aan SalureConnect om zo de data uit de systemen te halen.
 2. Om de data te kunnen vergelijken, transformeren we het tot één formaat. 
 3. De enorme hoeveelheden data visualiseren we in begrijpelijke dashboards. 
 4. We zorgen ervoor dat Zermelo en AFAS in real-time gesynchroniseerd blijven.
 5. De synchronisatie blijft gewaarborgd met behulp van active alerting en monitoring. 
Regas AFAS koppeling
HRM koppeling

Eenvoudig controle over de koppeling

Je kunt zelf makkelijk de controle houden over de Zermelo koppeling op ons platform SalureConnect. Zo heb je met de task scheduler 100% controle over de taken die de koppeling uitvoert:

 1. Progress tracking: hiermee zie je per taak wat deze doet, wanneer deze draait en het laatste resultaat.
 2. Logs: Een zeer gedetailleerd inzicht in welke data is doorgestuurd, welke delen zijn gefaald en hoelang alles heeft geduurd. 
 3. Monitoring dashboards: zie in één oogopslag hoe vaak taken succesvol zijn uitgevoerd, met fouten zijn uitgevoerd of volledig zijn gefaald. 

Zermelo koppeling FAQ

Zermelo is een tool waarmee scholen hun roosterplanning maken. De basis voor de roosterplanning zijn de contracten van de medewerkers met het aantal uren en locatie waar ze werken. De koppeling haalt data op uit AFAS en stuurt deze naar Zermelo. Vanuit Zermelo kan bijvoorbeeld verlof en verzuim teruggestuurd worden naar AFAS.

Ja, wij kunnen Zermelo ook koppelen met andere systemen dan AFAS. Er zit geen limiet aan het aantal dat gekoppeld kan worden.

 • Ervoor zorgen dat de gegevens in verschillende systemen automatisch hetzelfde zijn;
 • Dubbele invoer onnodig maken, waarmee je fouten voorkomt;
 • Data laten stromen tussen systemen om processen slimmer in te richten. Zo zet je beide systemen in hun kracht. Data stroomt automatisch tussen de systemen en data wordt waar nodig automatisch gevuld.

De tijd die het kost om deze koppeling te bouwen ligt aan de wensen van je organisatie. Meer wensen leiden tot meer maatwerk en dus extra ontwikkeltijd. Uit onze ervaring blijkt dat een gemiddeld proces minimaal 3 maanden in beslag neemt.   

De ontwikkeling van de Zermelo koppeling doorloopt altijd de volgende 5 fases: intake, infosessie, ontwikkeling, validatie en afronding. Het ontwikkelproces van de koppeling is gebaseerd op test-driven development.

SalureConnect is de middleware voor de AFAS-Zermelo koppeling. Dit houdt in dat SalureConnect data uit het ene systeem ophaalt, die data aanpast waar nodig en dan doorstuurt naar het andere systeem.

AFAS koppelen met Zermelo?

Interesse in een koppeling met Zermelo? Maak vrijblijvend kennis met een adviseur van Salure en krijg advies op maat.