Microsoft Dynamics 365 koppeling met AFAS

Microsoft Dynamics

Dynamics 365 is een reeks intelligente bedrijfsapplicaties van Microsoft. Via voorspellende, AI-gestuurde inzichten maken bedrijven betere beslissingen en boeken ze betere resultaten.

Met de Microsoft Dynamics 365 koppeling en de kennis van Salure krijg je inzicht in je bedrijfsdata. Data wordt steeds belangrijker, maar is niet altijd even inzichtelijk. Onze koppeling brengt hier verandering in. Zo zie je alle data die de koppeling verwerkt tussen de systemen terug in slimme dashboards. 

 

Koppel dynamics met AFAS

Integreer je HRM- en payrolldata uit AFAS met de CRM- en ERP-applicaties van Microsoft Dynamics. Via ons Business Intelligence platform worden de twee systemen naadloos op elkaar aangesloten. Dankzij de tweezijdige koppeling is het dubbel invoeren van data niet meer nodig en wordt administratief handwerk minimaal.

Krijg direct inzicht in data

Bij de AFAS-koppeling met Dynamics krijg je meteen een handig dashboard. Dit dashboard geeft snel een overzicht van belangrijke HR- en payrolldata, zoals verzuim, verlofstatistieken en loonkosten. Door data uit de ERP- en CRM-applicaties van Microsoft met AFAS te koppelen, ontstaan interessante conclusies. Je houdt stakeholders eenvoudig op de hoogte dankzij automatische updates.

Jarenlange ervaring met AFAS koppelingen

Salure maakt al jarenlang handige koppelingen tussen verschillende systemen en AFAS. Dit doen we met onze software SalureConnect.

Wanneer een grote hoeveelheid informatie in verschillende systemen aanwezig is, kost het vaak veel tijd om nieuwe gegevens of wijzigingen in te voeren. Salure koppelt AFAS Profit met Dynamics, zodat invoer en controle automatisch gebeuren. Door data uit Dynamics met AFAS te koppelen, maak je optimaal gebruik van de informatie binnen je organisatie.

Slimme dashboards met SalureConnect

Zo koppelen we Microsoft Dynamics

Je maakt samen met onze business intelligence specialist een opzet voor de dashboards om zo duidelijk mogelijk overzicht te krijgen. Deze dashboards zijn toepasbaar voor dagelijks gebruik én bieden belangrijke informatie voor het management.

  1. We koppelen AFAS en Dynamics aan SalureConnect om de data uit de systemen te halen.
  2. Vervolgens transformeren we de data tot één formaat. Zo kun je deze vergelijken.
  3. We visualiseren de enorme hoeveelheden data in begrijpelijke dashboards. 
  4. We zorgen ervoor dat Microsoft Dynamics en AFAS in real-time gesynchroniseerd blijven.
  5. Met behulp van active alerting en monitoring blijft de synchronisatie gewaarborgd.
Regas AFAS koppeling
HRM koppeling

Beheer de koppeling eenvoudig zelf

Je houdt eenvoudig zelf de controle over de koppeling tussen AFAS en Dynamics op ons platform SalureConnect. Met de task scheduler heb je 100% controle over de taken die de koppeling uitvoert:

  1. Progress tracking: Je ziet per taak wat deze doet, wanneer deze draait en het laatste resultaat.
  2. Logs: Je hebt zeer gedetailleerd inzicht in welke data is doorgestuurd, welke delen zijn gefaald en hoelang alles heeft geduurd. 
  3. Monitoring dashboards:  Je ziet in één oogopslag hoe vaak taken succesvol zijn uitgevoerd, met fouten zijn uitgevoerd of volledig zijn gefaald. 

Microsoft Dynamics 365 koppeling FAQ

Veel organisaties gebruiken AFAS en Microsoft Dynamics. Hierbij wordt AFAS vaak als HRM-/payrollsysteem ingezet en Microsoft Dynamics als CRM of financieel systeem. Daarnaast zijn er ook organisaties die AFAS als financieel systeem gebruiken samen met Dynamics.

Wij zorgen ervoor dat die data tussen de systemen op elkaar aansluit. Debiteuren uit AFAS worden bijvoorbeeld als persoon in het CRM in Dynamics ingeschoten, of de salarisadministratie vanuit AFAS wordt naar de financiële boekhouding van Dynamics doorgezet. Ook kunnen we contactgegevens uit Dynamics ophalen om de gegevens in AFAS bij te werken.

De mogelijkheden van deze koppeling zijn heel divers. Onze data experts denken dan ook graag met je mee over de beste configuratie voor je organisatie.

Ja, wij kunnen Microsoft Dynamics koppelen met elk systeem. Er zit er geen limiet aan het aantal systemen.

De koppeling met Microsoft Dynamics zorgt ervoor dat je elk van de systemen kunt gebruiken op het gebied waar elk het beste in is. De koppeling zorgt ervoor dat je Dynamics gebruikt voor de financiële boekhouding en AFAS voor de salarisadministratie. Je kunt bijvoorbeeld de contactgegevens uit Dynamics gebruiken om de gegevens in AFAS up te daten.

Er staan al een aantal standaarden voor deze koppeling klaar. Maar omdat geen één organisatie hetzelfde is, bouwen wij jouw wensen daarbij in. Zo sluit de koppeling precies aan op de processen binnen jouw organisatie.

De ervaring leert dat het bouwen van een koppeling minimaal 3 maanden in beslag neemt. De tijd die het kost om de koppeling te bouwen hangt erg af van je specifieke wensen. Veel koppelingen die we bouwen zijn maatwerk, omdat het om complexe bedrijfsprocessen gaat. Specifieke wensen brengen logischerwijs extra ontwikkelingstijd met zich mee.

Het realiseren van de Microsoft Dynamics koppeling verloopt aan de hand van de volgende vijf fases: intake, infosessie, ontwikkeling, validatie en afronding. De realisatie van de koppeling is gebaseerd op test driven development. De koppeling wordt dus uitvoerig met de klant getest voordat hij ‘live’ gaat.

In het geval van de Microsoft Dynamics koppeling met AFAS zal de zogenaamde middleware SalureConnect zijn. Dat betekent dat SalureConnect ervoor zorgt dat de data uit het ene systeem opgehaald wordt, die data transformeert indien nodig, en vervolgens doorstuurt naar het andere systeem.

AFAS koppelen met Dynamics?

Interesse in een koppeling tussen AFAS en de ERP-/CRM-software van Microsoft Dynamics? Laat een adviseur van Salure vrijblijvend kennis maken en advies geven.