Elk jaar bouwt een team studenten van de TU Delft verder aan een exoskelet voor mensen die lichamelijk beperkt zijn. Een hightech project waarbij data centraal staat. Salure is trots om als Gold partner Project MARCH vooruit te helpen – uiteraard op de slimste manier.

Wat is Project MARCH?

Project MARCH is een non-profit Dreamteam met studenten van de TU Delft dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van een innovatief exoskelet. Een exoskelet is een robotisch pak dat ondersteuning biedt, waardoor iemand met een volledige dwarslaesie weer op kan staan en kan lopen.

Het doel voor dit jaar

Het doel van Project MARCH VI is om een geheel nieuw exoskelet te ontwikkelen waarmee iemand met een dwarslaesie op dynamische wijze door de stad kan lopen. Dit houdt in dat de bewegingen van het exoskelet volgen uit live informatie over de omgeving. Zo levert het team een bijdrage aan de ontwikkeling van baanbrekende biomechatronische technologie, waarbij data meer dan ooit centraal staat.

De samenwerking met Salure

Om een dynamisch exoskelet te maken dat reageert op informatie uit de omgeving, moeten grote hoeveelheden data op juiste wijze worden verzameld, verwerkt en geanalyseerd. En dit is precies waar Salure in uitblinkt. Onze Business Intelligence specialisten zijn namelijk dagelijks bezig met het herkennen van patronen in grote hoeveelheden data, zodat bedrijven betere beslissingen kunnen maken en ook de salarisadministratie steeds slimmer wordt.

Salure steunt Project MARCH met een financiële bijdrage en een inhoudelijke bijdrage. Jaco van Hengel, partner bij Salure: “Project MARCH heeft als ambitie met een dwarslaesie autonoom te laten bewegen. In eerste instantie lijken er weinig overeenkomsten tussen onze werkzaamheden en Project MARCH. Maar die eerste indruk bedriegt. Het exoskelet genereert namelijk enorme hoeveelheden data. En dat is waar wij elke dag mee bezig zijn: data visualiseren, controleren en automatiseren. En zo werd het: samen slim vooruit. Op deze samenwerking zijn we heel trots.”

Slim vooruit dankzij software en data

De specialisten van Salure werken samen met de data scientists van Project MARCH om de data uit de robotsoftware op te halen, te verwerken en te analyseren. Op deze manier wordt het exoskelet steeds slimmer, zodat bewegingen, maar ook bijvoorbeeld het stroomverbruik, optimaal worden afgestemd. Hierdoor kan het team een exoskelet maken dat gebruiksvriendelijker is, toegankelijk en innovatief.

Thijs Veen, data analist bij Project MARCH, vertelt: “Onze visie is dat technologie het leven van iemand met een dwarslaesie kan verbeteren. Software en data spelen hierbij een belangrijke rol. Zo zijn we bij Salure langs geweest om samen software te schrijven die een solide basis vormt voor het project. Het helpt enorm om te kunnen sparren met mensen die veel meer ervaring hebben met data-analyse. We zijn erg enthousiast over deze samenwerking.”

Door de expertise van Salure in te zetten voor Project MARCH, helpen we mensen met een dwarslaesie samen slim vooruit. Meer weten over dit project? Kijk dan op www.projectmarch.nl.

Ook voor jou hebben we oplossingen om slim vooruit te gaan. Bekijk de gratis rekentools op onze website of neem contact op met onze Business Intelligence specialisten voor advies op maat!