"Dit was ons op eigen kracht nooit gelukt."

In 2016 werd Swapfiets opgericht door drie Delftse studenten. Het concept? Voor een vast bedrag per maand krijgen klanten beschikking over een fiets, inclusief onderhoud. Inmiddels maken de fietsen, herkenbaar aan de opvallende blauwe voorband, ook deel uit van het straatbeeld in België, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Italië en Engeland. 

Salure ondersteunt Swapfiets met

  • Internationale consultancy;
  • Het koppelen van lokale payroll providers aan AFAS HRM

De spectaculaire groei van het aantal medewerkers in combinatie met de internationale expansie van Swapfiets vroeg om een professionele vorm van HR-automatisering. Met de internationale consultants van Salure werd het HR-landschap van de nieuwe vestigingslanden in kaart gebracht en vertaald in werkende automatiseringsoplossingen.

Swapfiets AFAS duitsland

Internationale implementatie AFAS HRM en Payroll

Inmiddels is de implementatie van het Belgische, Duitse, Deense, Italiaanse, Franse en Engelse HR-deel voltooid en wordt de implementatie voor Spanje en Oostenrijk afgerond.


Daarnaast is er voor het Nederlandse en Belgische AFAS HRM-systeem inmiddels ook een automatische integratie met payroll. Zo wordt er efficiënter uitbetaald en is de HR-afdeling minder tijd kwijt aan de administratie. 


Ook voor Duitsland en Denemarken werkt Swapfiets met Salure aan een automatische koppeling met lokale payroll providers. Dit is ook de bedoeling voor de overige landen, wanneer daar meer dan 50 medewerkers zitten: “we zien dat het zich loont om vanaf een bepaald aantal medewerkers de payroll te automatiseren.”

Swapfiets over Salure

Swapfiets AFAS duitsland

“Wetgeving is altijd complex en in het buitenland is het zonder specifieke HR-kennis van het land nog lastiger om dat direct goed te doorgronden. Daarom hebben we op onze nieuwe markten gekozen voor samenwerking met lokale partners en Salure. Op eigen kracht was het ontcijferen van HR-wetgeving ons nooit gelukt.”

- Onno Huyghe, Director of Direct Consumer

Swapfiets payroll duitsland

Het resultaat

De implementatieperiode van de HR-software is volgens Commercieel Directeur Onno Huyghe geslaagd; “Volgens mij verloopt zo’n implementatie succesvol als je er, zoals bij ons, niemand over hoort. Onze mensen konden ook meteen goed uit de voeten met de aangeboden functionaliteit.”

Meer weten?

  • Lees hier het hele interview met Onno Huyghe van Swapfiets.
  • Vind hier meer informatie over de internationale dienstverlening van Salure.

Net als Swapfiets met AFAS de grens over?

Wij geven graag advies.

Laat je gegevens achter. Dan nemen we zo snel mogelijk contact op.

Advies AFAS Duitsland