Hoe Favorite Gifts nu internationaal gebruik maakt van AFAS Insite en Profit.

Favorite Gifts helpt klanten al meer dan 50 jaar met promotionele artikelen. Het is een succesvol internationaal familiebedrijf met het hoofdkantoor in Nederland. Verder zijn er vestigingen in zes verschillende landen.

Werkzaamheden voor Favorite Gifts:

In 2018 besloot Favorite Gifts om voor AFAS Profit te kiezen als nieuw systeem voor salarisadministratie en HR. Beide afdelingen hebben voor de implementatie cursussen gevolgd bij AFAS om kennis over het systeem op te doen. Eind 2018 was de implementatie klaar en is er een aantal maanden schaduw gedraaid. In januari ging Favorite Gifts live met AFAS in zeven landen.

Aanpak van Salure

Een consultant van Salure kwam langs om samen te bekijken wat er moest worden ingericht. Omdat de HR-medewerkers als de salarisadministrateurs van Favorite Gifts al kennis hadden van het systeem, wisten zij welke mogelijkheden er zijn. Vervolgens zijn alle processen uitgedacht en geïmplementeerd in het systeem. Er zijn bij Favorite Gifts aparte teams voor de salarisadministratie en HR, waardoor ook Salure twee consultants heeft ingezet om de implementatie te doen.

 

 

Na de implementatie van het systeem, heeft Favorite Gifts besloten een functioneel beheer contract af te sluiten bij Salure. Ze hebben zelf HR-medewerkers en salarisadministrateurs in dienst. Toch vinden zij het fijn om met vragen op Salure te kunnen terug vallen. Ook gaat er af en toe een consultant langs om zaken te onderhouden en kennis te delen over nieuwe functionaliteiten.

Favorite Gifts kantoor Samenwerken Salure

Tips van Favorite Gifts

  • Trek ongeveer een jaar uit van beslissing tot implementatie, zodat je alles uit kunt denken;
  • Breng je wensen van tevoren goed in kaart en volg alvast een aantal AFAS-cursussen;
  • Laat je goed adviseren door een partner die er ervaring mee heeft;
  • Neem de tijd om schaduw te draaien;
  • Neem niet alle huidige processen over, maar probeer efficiënter te werken met het nieuwe systeem.

Favorite Gifts over Salure

“De consultants van Salure hebben ons goed geadviseerd bij de inrichting van AFAS Profit en InSite in 7 verschillende landen. Door de ervaring van Salure met internationale implementatie van AFAS, hebben wij de juiste keuzes kunnen maken. Als je eenmaal live bent, heb je steeds meer wensen. Daarom hebben wij een contract bij functioneel beheer en komt er regelmatig een consultant langs om ons te helpen onze kennis en systemen te onderhouden.”

Stefan Heggen - Employee finance - Favorite Gifts

EUROGIFTS-400x400
Giving Europe-400x
Van Helden Favorite Gifts website
payroll duitsland

Net als Favorite Gifts een specialist inschakelen?

Wij geven je graag advies op maat. Laat je gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.

Jaco_website_portret