“De koppelingen besparen een enorme hoeveelheid werk”

De Van Nelle Fabriek, de Oosterscheldekering en de Johan Cruijff Arena. Met meer dan 140 jaar ervaring heeft Ballast Nedam aan indrukwekkende projecten meegewerkt. Het geheim achter dit succes? Een flexibele en oplossingsgerichte manier van werken. En deze aanpak zie je terug in het ICT-beleid van het bouwbedrijf.

Ballast Nedam is een Microsoft huis, vertelt Jan Paul Seijlhouwer, Senior Project Manager ICT. Toen in 2020 voor AFAS werd gekozen voor de salarisadministratie, moest dit dan ook goed aansluiten op het primaire data management systeem in Microsoft Dynamics.

 

Met een paar duizend medewerkers was er sprake van grote hoeveelheden data die tussen de systemen uitgewisseld moest worden. Het team ging daarom op zoek naar een AFAS-partner voor het maken van koppelingen. Op aanraden van AFAS kwam het bouwbedrijf bij Salure uit. Na een paar positieve gesprekken, was de keuze snel gemaakt.

Projectfoto Blankenburgverbinding:
Rijkswaterstaat/Danny Cornelissen

Ballast Nedam over Salure

''Begin dit jaar zijn we begonnen met de definitiefase voor de koppelingen. In deze fase stelden we vast hoe we alles precies wilden. Dit deden we eerst door middel van handmatige exports vanuit AFAS naar Excel, en vervolgens importeerden we deze data in AX. Vervolgens hebben we de koppelingen zo ingericht dat dit automatisch gaat. Dat scheelt echt een hoop tijd.''

Jan Paul Seijlhouwer, senior manager ICT bij Ballast Nedam

Samen slim vooruit met Salure 

Sinds het livegaan in januari werkt Ballast Nedam met de koppelingen in SalureConnect, waaraan in maart de koppeling voor de journaalpost is toegevoegd. Zo ondersteunt Salure Ballast Nedam met koppelingen voor onder andere:

 

  • Het maandelijks exporteren van journaalposten uit AFAS Profit;
  • Het dagelijks synchroniseren van personeelsdata tussen AFAS Profit en het Master Data Management systeem;
  • Het automatisch uitwisselen van leveranciersgegevens tussen Profit en AX.

 

Een voorbeeld: “In het Master Data Management systeem houden we bij wanneer het e-mailadres van een persoon van privé naar zakelijk wordt omgezet, plus de bijbehorende informatie voor de automatische login. Als een sollicitant via OutSite binnenkomt met zijn privéadres, moet dit bij het in dienst gaan omgezet worden naar een zakelijk adres. Dat gebeurt dan in ons Master Data Management systeem. Deze informatie wordt via een tweezijdige koppeling tussen de systemen uitgewisseld.”

Koppelingen zelf beheren

Resultaat

“Wat betreft de techniek loopt het met deze koppeling heel mooi,” vertelt Jan Paul, “het lijkt misschien niet veel, maar het scheelt een enorme hoeveelheid werk die je niet meer zelf hoeft te doen.”

 

Inmiddels lopen de koppelingen goed en kijkt Jan Paul uit naar de verdere samenwerking met Salure: “Het kan goed zijn dat er in de toekomst een aantal koppelingen bijkomen. Bijvoorbeeld op het moment dat we tweede dienstverband-dossiers willen overzetten. Ook willen we in plaats van een Excel-export een XML-export van de journaalposten maken. Deze wordt dan rechtstreeks ingeladen in het primair financieel systeem. Dat zijn mooie projecten om mee aan de slag te gaan.”

 

Net als Ballast Nedam slimme koppelingen maken?

Wij geven graag advies. Laat je gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.

Jaco_website_portret