Bereken de transitievergoeding

Met de transitievergoeding compenseert de werkgever de werknemer voor het ontslag. Maar hoe hoog is die vergoeding? Bereken de transitievergoeding direct met de handige rekentool van Salure.

 

[CP_CALCULATED_FIELDS id=”11″]

* Let op: vul het oorspronkelijke bruto maandsalaris in, ook wanneer de werknemer wegens ziekte 70% daarvan ontving.

** Aan deze rekentool kunnen geen rechten worden ontleend.

 

Wat is de transitievergoeding?

 Sinds 1 juli 2015 hebben werknemers recht op een transitievergoeding bij ontslag. Deze vergoeding compenseert de werknemer en moet de ‘transitie’ naar een nieuwe baan makkelijker te maken. Dit geldt zowel voor vaste contracten als voor tijdelijke contracten die niet worden verlengd.

Wet Arbeidsmarkt in Balans

Op 1 januari 2020 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans in werking getreden. Hierin wordt bepaald dat werknemers vanaf de eerste dag van hun arbeidscontract al transitievergoeding opbouwen. Deze vergoeding hangt af van het bruto maandsalaris en de duur van het dienstverband.

 

In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de transitievergoeding.

Hoe bereken je de transitievergoeding?

De transitievergoeding bedraagt per gewerkt jaar 1/3 maandsalaris en wordt berekend over het gehele dienstverband. Heeft het dienstverband korter dan één jaar geduurd? Dan wordt de transitievergoeding naar rato berekend.

Wat is de maximale transitievergoeding?

De maximale hoogte van de transitievergoeding bedraagt 83.000 euro. Is het jaarsalaris hoger dan 83.000 euro? Dan bedraagt de maximale transitievergoeding één jaarsalaris. 

Transitievergoeding in AFAS 

Onze experts helpen graag met de noodzakelijke inrichting rondom de transitievergoeding in AFAS. Heb je hier vragen over of wil je graag aanvullend advies? Salure staat voor je klaar. Bel 018 543 643 of mail naar info@beta.salure.nl. 

 

Bekijk ook:

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van alle actualiteiten, slimme bespaartips en handige systeemoplossingen.

Als lid van onze community ontvang je maandelijks handige HR & Payroll updates, direct in je inbox.


Vul je gegevens hieronder in en word gratis lid!